keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Espoon eläinlääkäritalo – paikka, johon en enää jalallani astu

Olemme Iineksen kanssa käyneet useammalla eläinlääkäriklinikalla ihan rokotuksia ottamassa tai muuten asioineet. Yleensä hoito on ollut aina hyvää ja palvelu ystävällistä. Joitakin viikkoja sitten maanantai aamuna klo 6.30 aikaan kun herätyskello soi ja lähdimme aamulenkille huomasin, että Iines ei avannut toista silmäänsä kunnolla. Tyttö siristeli silmäänsä ja näytti surkealta. Aloin varovaisesti tutkimaan oliko silmässä vierasesinettä mutta en löytänyt sieltä mitään. Pieni paniikki alkoi hiipiä selkäpiihin, koska epäilin, että silmä on saattanut saada jostain osumaa ja voi olla vahingoittunut. Mietin pitäisikö meidän lähteä Viikkiin tarkastukseen, mutta mieleeni juolahti katsoa löytyisikö netistä jotakin lähempänä olevaa päivystävää eläinlääkäriä. Google laulamaan ja ensimmäinen hakutulos oli Espoon eläinlääkäriasema, jonka sivuilla bannerissa mainostettiin päivystyksen alkavan klo 7.30. Ei muuta kuin taksilla kohti kyseistä paikkaa. Taksimatkalla yritin soittaa, mutta tietenkään paikalla ei vielä 7 jälkeen ollut ketään puhelimeen vastaamassa.

Pääsimme mukavasti perille muutamaa minuuttia etuajassa. Noin 7.35 joku tuli paikalle ja avaamaan oven. Kerroin tilanteestani ja että olimme tulleet päivystävälle eläinlääkärille. Vastaanotossa työskentelevä ihminen totesi, että ”ei meillä oikeastaan ole mitään päivystystä tällee viikolla että otetaan potilaita jos on vapaita aikoja jäänyt. Ei meil oo täällä nyt edes eläinlääkäriä paikalla". Siinä vaiheessa kieltämättä hieman kiukutti, ettei ollut tultu lähdettyä Viikkiin saman tien. Totesin ettei nettisivuilla voi mainostaa päivystystä jos heillä ei edes ole eläinlääkäriä paikalla klo 7.30. Vastaanotossa työskentelevä henkilö ei ottanut tähän kantaa, mutta tarjosi meille sen sijaan klo 13.30 olevaa aikaa. Tässä vaiheessa klo alkoi lähennellä jo 8 ja eläinlääkäri ilmestyi paikalle. Meille sattui hyvä tuuri ja ensimmäinen potilas ei tullutkaan paikalle, joten pääsimme sittenkin näkemään eläinlääkärin klo 8 eikä tarvinnut matkustaa Viikkiin enää. Eläinlääkäri oli tylyin tapaamistani ja ilmoitti muutamaan kertaan miten hänellä menee kohta hermot koiran kanssa, joka ei halunnut pysyä paikallaan tutkimuksen ajan. Rimpuilun ja huutamisen jälkeen eläinlääkäri lopulta ilmoitti, että hänellä meni nyt hermot ja tutkimus loppui tähän. Meille määrättiin lääkkeet silmätulehdukseen (silmässä ei näkynyt kuulemma vaurioita) ja käskettiin tulemaan takaisin, mikäli silmä ei parannu muutamassa päivässä.

Silmä onneksi lähti paranemaan lääkkeiden avulla jo heti samana päivänä. Jotain kuitenkin tästäkin kokemuksesta opin. Seuraavalla kerralla kun tarvitsen päivystystä menemme suoraan Viikkiin. Muuten asioimme aivan mahtavan ihanalla eläinlääkäriklinikalla Käpälämäessä, josta olen aina saanut mukavaa ja osaavaa palvelua.

Seuraava lainaus on otettu suoraan Espoon eläinlääkäritalon nettisivuilta: ”Mikäli äkillinen sairaus tai tapaturma yllättää, ilman ajanvarausta toimiva päivystyspoliklinikkamme on avoinna joka päivä aukioloaikojemme puitteissa… Päivystyspoliklinikka on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin klo 7:30-21:00.”

Kyseinen tekstihän ei kuitenkaan selvästikään pitänyt paikkaansa. Olen huomauttanut paikkaan, etteivät he voi mainostaa päivystystä, mikäli heillä ei ole kyseisenä aikana edes eläinlääkäriä paikalla tai he eivät todellisuudessa ota päivystyspotilaita. Heillä ei ollut kuitenkaan mitään kiinnostusta kommentoida palautetta tai tehdä asialle mitään. Jokainen eläinlääkäriasema varmasti ottaa hätätapauspotilaita ensiapuun eikä tässä ole kyseessä päivystys. Harkitsin tämän postauksen kirjoittamista pitkään, mutta koska eläinlääkäritalolla ei ole kiinnostusta ottaa asiaan kantaa tai muuttaa informaatiotaan päätin tuoda asian esille. Toivottavasti näin joku muu säästyy turhaan menemästä hakemaan päivystysapua kyseisestä paikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti